De Starsky and Hutch van Recruitment 

Einde van een tijdperk heet dat. Na bijna 9 jaar, afscheid nemen van een bedrijf waar je met veel plezier hebt gewerkt, in (en met) een fantastisch team. Begonnen als pionier en 1 van de eerste echte Recruiters binnen de organisatie, tot eindverantwoordelijk voor recruitment NL en de professionele afdeling die er staat.

Afscheid met een dubbel gevoel. Collega’s en organisatie gaan missen, maar met trots terugkijken naar een mooie en erg leuke tijd en een gesettelde afdeling. Toe aan echt iets nieuws en anders, met een andere dynamiek, in een andere omgeving.

Ik ben 41 jaar en negen jaar daarvan bij 1 werkgever vind ik best een hele poos. Hedendaags bij de nieuwere generaties bijna ondenkbaar. Als ik deze 9 jaar terug kijk, lijkt het veel korter, en is het voorbij gevlogen. Aan de ene kant waarschijnlijk door de drukke levensfase waar je in zit, aan de andere kant door de snoeiharde ontwikkelingen binnen het vakgebied Recruitment en de transitie van de organisatie, en markt waarin ik heb gewerkt.

De mooiste ontwikkeling afgelopen jaren vond ik de opkomst van de sociale kanalen en hoe we hier zelf, en als bedrijf mee om moesten gaan. Of leuker nog: zouden moeten gaan. Niemand wist het. Ik vond het gelijk leuk; interactie, snel en vernieuwend. Met name Twitter.

Teamlid Dave en ik vonden snel onze weg op Twitter en hebben hier, de gemiddeld toch redelijk conservatieve technische markt, een ander beeld kunnen geven en daar ben ik trots op. Ik ontmoette Dave voor het eerst op de Twarbeque, een bbq natuurlijk georganiseerd via Twitter, en het klikte gelijk tussen ons. We hadden veel raakvlakken, een zelfde denkwijze en keken hetzelfde naar het vakgebied. Dave was interimmer en op zoek naar een opdracht en wij zochten nog een Senior Recruiter. Tussen een biertje en een hamburger in was het geregeld, met dank aan de Coentunnel. Aansluitend op de interimklus volgde een vast dienstverband. Vanzelfsprekend, want Dave is een Recruiter zoals ik het zelf had willen zijn; sterk in het netwerk, uitmuntend in klant- en kandidaatmanagement & binnen en buiten de organisatie zichtbaar.

Het was een periode waarin de vacatures minder aanwezig waren en we ook de tijd hadden ons goed te profileren op deze nieuwe media, vooral Twitter werd ons ding. We werden gekscherend de Starsky en Hutch van Recruitment genoemd door Martijn Smit, een sublieme uitdrukking, voor de twee Recruitment dino’s in de nieuwe online wereld. Deze uitdrukking is mij altijd bijgebleven en is ook meerdere malen gepasseerd in de laatste weken van de samenwerking.

Dat tijdperk is nu tot een einde gekomen. Het dino-duo splitst zich op en we gaan allebei een nieuwe uitdaging aan. Ik zal de samenwerking met Hutch gaan missen, net als het team, de organisatie en vele andere collega’s. Startsky zal Hutch nog regelmatig zien & tegenkomen, live, via de sociale kanalen en natuurlijk op Untappd.

Het was een mooi avontuur afgelopen jaren bij Cofely / ENGIE. Ik wil bij deze iedereen bedanken waar ik in -en extern mee heb samengewerkt, en in het bijzonder natuurlijk mijn team. Op naar een nieuwe fase en een volgende uitdaging bij Endouble!!

starskyhutchseries
Dave (links) & Yuri
Advertisements

2 Replies to “De Starsky and Hutch van Recruitment ”

 1. Inderdaad een mooi verhaal Yuri. En we gaan zeker missen!
  Maar hoofd omhoog en op naar een nieuwe uitdaging!
  En 41 en 9 jaar bij dezelfde werkgever?
  Bijna 36 en er ondertussen ruim 17 versleten 😂😜
  Het gaat jullie goed mannen!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s